450. Det er, hvor mange menstruationscyklusser en kvinde i snit har i løbet af livet. I de forskellige faser af cyklussen ændres vores generelle velbefindende i takt med hormonniveauet. Vores energiniveau, sexlyst, sultfornemmelse – ja, selv vores kropsstyrke ændres i takt med kroppens hormonbalance.

Vi ved, at hvis man har styr på sin menstruationscyklus og ved, hvad man kan forvente i de forskellige faser, har man væsentligt bedre chancer for at få større velvære. Samtidig kan vi konstatere, at der mangler viden, og at mange ville ønske, at de vidste langt mere.

Rapporten Own your cycle er udarbejdet i samarbejde med YouGov for at belyse danske kvinders trivsel, vaner, viden om og holdninger til deres menstruationscyklus – i håb om at bidrage til givtige diskussioner, større viden og øget forståelse. Målet er at hjælpe flere med at tage ejerskab over deres velbefindende ved at forstå hele cyklussen.

Indholdet i rapporten kan frit benyttes til private eller mediemæssige formål under henvisning til Libresse/YouGov. Hvis du ønsker oplysninger om pressekontakten eller billeder i høj opløsning, henvises til Essitys (firmaet bag Libresse) presserum.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er udført af menings- og markedsundersøgelsesfirmaet YouGov. I perioden 19/12-02/01 2023 er der i alt gennemført 765 interviews via internettet med danske kvinder i alderen 18-60 år.

Rapportens indhold