Et billede af den professionelle fodboldspiller Magdalena Eriksson, der giver sine bedste tips til, hvordan man begynder at tale om menstruation i sport, og hvordan menstruationscyklussen påvirker kvinder.

Træn, og få det bedre gennem hele menstruationscyklussen!

Vidste du, at menstruationscyklussen har fire forskellige faser? Først selve menstruationsfasen, og derefter kommer en fase, hvor kroppen gør sig klar til ægløsning (follikelfasen), derefter kommer ægløsningsfasen og til sidst den kedelige PMS-fase (lutealfasen). Under menstruationscyklussens faser falder og stiger hormonniveauerne i kroppen, og det kan påvirke, hvordan du har det. Men en ting, der er sandt, selvom det lyder mærkeligt, er, at træning kan hjælpe dig med at få det bedre, når du har det allerværst!

Magdalena Eriksson er vores Libresse-ambassadør og en professionel svensk fodboldspiller, der spiller for det svenske kvindelandshold og Bayern München. Scroll ned for at læse hendes tips til, hvordan du kan træne for at have det godt under din menstruationscyklus!

Et billede af den professionelle fodboldspiller Magdalena Eriksson, der taler om menstruation og pubertet med et pigehold.

Vær ikke bange for at tale om menstruation på pigeholdet!

Måske er du træner for et hold, eller også spiller du på et hold, hvor tiden er inde til at begynde at tale om menstruationscyklussen? Uanset hvad, er det vigtigt at turde nedbryde tabuet og tale om, hvordan menstruationscyklussen påvirker os. Den professionelle svenske fodboldspiller Magdalena Erikssons bedste råd er:

  • Lær dig om menstruationscyklussens fire faser, og del din viden.
  • Hvis du er leder: Skab en åben atmosfære, hvor menstruationscyklussen diskuteres.
  • Opmuntr til åbenhed på holdet – vindere nedbryder tabuer! Jo bedre man har det, desto mere orker man, og desto bedre går det for holdet. Win-win!

En bog om menstruation, pubertet og humørsvingninger

Hvis du vil lære lidt mere om, hvad der sker i teenagekroppen og hvorfor, så har vi samlet de mest almindelige spørgsmål i en bog. Der kan du læse om menstruationscyklussen, få tips til, hvilke typer beskyttelse man kan vælge og høre om, hvilke tanker og følelser der er almindelige i puberteten. Vi håber, at det kan gøre det nemmere for dig at forstå og støtte en teenager – uanset om du er fx forælder, lærer eller træner!

Vi har talt med et par influencere og bedt dem om at fortælle, hvordan de er blevet venner med deres kroppe i teenageårene. Tjek vores TikTok ud for at lære mere!

Et par artikler om din krop