Millioner af kvinder i hele verden har i mange år brugt vores hygiejneprodukter hver dag. Vi forstår, at det er vigtigt for dig at føle dig tryg og sikker med de produkter, som du bruger, når du har menstruation. Alle Libresse produkter er udarbejdet med godkendte materialer, og vi anvender omhyggelige procedurer og de højeste sikkerhedsstandarder, så der kun bruges sikre materialer og ingredienser, og alle produkter overholder al gældende lovgivning.

De materialer, som vi bruger i alle vores hygiejneprodukter, er blevet omhyggelig testet af både interne og eksterne eksperter, som f.eks. certificerede testinstitutter, for at sikre, at det er sikkert at bruge dem til deres tilsigtede formål, og de opfylder alle juridiske og lovmæssige krav.

Vi har lavet denne oversigt over de forskellige materialer og deres bestanddele, så du kan se, hvad vores bind og trusseindlæg indeholder. Der er også en ordliste længere nede på siden.

Er det sikkert at bruge Libresse bind og trusseindlæg?

Det er sikkert at bruge alle Essity's hygiejneprodukter til deres tilsigtede formål, og de indeholder almindelige materialer, der er blevet brugt sikkert i en lang række absorberende hygiejneprodukter i mange år af millioner af kvinder i hele verden. Råmaterialer vælges generelt for deres evne til at absorbere og tilbageholde væske for at undgå lækage og være behagelige i brug.

Vi arbejder desuden sammen med EDANA, den internationale brancheforening for papirindustrien, for at sikre, at vi overholder de højeste standarder for miljø og produktsikkerhed. Medlemmerne af EDANA har frivilligt forpligtet sig til høje kvalitets- og sikkerhedsstandarder for absorberende hygiejneprodukter.

Er alle materialer i bind og trusseindlæg deklareret på pakken?

Det er i øjeblikket ikke et lovkrav. Ingen af vores produkter indeholder parfume.

Nedenstående skema viser de vigtigste råmaterialer i produkterne. De er valgt baseret på deres uovertrufne evne til at absorbere og tilbageholde væsker.

Indhold Essity bind, tamponer og trusseindlæg Europa

Del af produktMaterialeFunktion
OverfladematerialeFibermateriale fremstillet af polypropylen/polyethylen polyester/viskose.Produktet holder dig tør og godt tilpas ved at absorbere væsken.
ModtagelagPorøst materiale bestående af træfiber eller polyesterfiber.Transporterer væske fra overfladen til midten af produktet, hvor væsken opbevares.
Absorberende kernePapirmasse, en kombination af papirmasse og superabsorberende materialer til bind og trusseindlæg. Der anvendes viskose i stedet til tamponer (hvor relevant). Der anvendes et porøst papirbaseret materiale i nogle produkter.Absorberer og opbevarer væskerne.
KlæbestofKlæbestoffet består af forskellige polymerer og syntetisk harpiks.Klæbestoffet har to funktioner:
1. Binder produktets forskellige lag sammen.
2. Klæber produktet fast i trusserne.
Bagstykkets materialePolyethylenfilm. Der anvendes et fibermateriale i nogle trusseindlæg.Forhindrer lækage.
Tamponsnor (hvor relevant)Polyester og bomuld.Hjælper dig med at trække tamponen ud på en hygiejnisk måde.
Duft (kun visse produkter)ParfumeGiver produktet en frisk duft.
PrintBlækFremhæver produktets form og funktion.
PapirstrimmelSilikonebelagt papir.Et papir, der beskytter klæbestoffet bag på produktet.
Enkelt pakke (vedrører visse produkter)Polyethylenfilm, der i nogle produkter er beklædt med silikone.Beskytter produktet, så du kan have et enkelt produkt med dig, uden at det bliver snavset.
Ydre produktemballagePolyethylenposer eller æske.Beskytter produktet. Det er den pakke, som du ser på butikshylderne.

Ordliste

  • Genbrugelig papirmasse: Papirmasse fremstillet af træfibre fra ansvarlig skovdrift. Papirmassen bruges i vores bind og trusseindlæg.

  • Viskosefibre (hvor relevant vedrørende tamponer): Træfibre med en struktur som bomuld. De bruges i vores tamponer og er også almindelige i tekstilprodukter såsom skjorter, kjoler og forstoffer.

  • Fibermateriale (ikke-vævet): Et tyndt, tekstillignende materiale. Betegnelsen bruges i tekstilindustrien om materialer, der hverken er vævet eller strikket, f.eks. filt.

  • Polymerer: Storkædede molekyler, der enten kan være naturlige eller syntetiske. For eksempel består både plastik og vores DNA af polymerer.

  • Polypropylen/polyethylen/polyester: Nogle af de mest almindelige plastiktyper i verden. Bruges i en lang række dagligdags produkter, fra undertøj til tæpper.

  • Superabsorberende polymer (SAP): Bruges på grund af dets evne til at tilbageholde fugt. Almindeligt brugt i bind, bleer og kompresser.

  • Syntetisk harpiks: Tyktflydende væske, der hærder hurtigt, hvilket gør det velegnet til at binde materialer sammen.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker flere oplysninger.