Foto af pige iført kønsdele-formede solbriller - Libresse

Efter puberteten er du nok begyndt at tænke mere over, hvor ofte du skal vaske dig, og hvilke produkter du skal bruge – og ikke kun pga. menstruationen.

Først og fremmest vil du begynde at svede steder, hvor du ikke har svedt før. Sveden kan lugte stærkere, specielt i skridtet og under armene. Uanset hvilken tid på måneden det er, giver en renhedsfølelse dig selvtillid. Derfor er det vigtigt for dig, at din personlige hygiejne passer ind i din dagligdag.

Uanset hvor kraftig eller let din menstruation er, så kan det være, at du føler dig mindre ren og frisk end på de dage, hvor du ikke bløder – det er ikke, fordi blod er beskidt eller lugter dårligt. Under menstruation kan hormonelle forandringer, blod og udflåd ændre pH-værdierne i din vulva og i skeden. Det betyder, at din lugt bliver anderledes, og til tider øge risikoen for bakterielle infektioner. Så, hvordan kan du bedst sørge for at din V-zone føles frisk?  

Hvordan kan du vaske din V-zone?

Vores V-Care™ Intimvask er specielt udarbejdet til din V-zone, så den er måske det rette valg for dig. Specielt hvis du tidligere har oplevet, at normale showergels eller sæber udtørrer eller irriterer din hud. Du behøver ikke ændre hvordan, du vasker din vulva under din menstruation, men det kan være en god idé at vaske oftere, hvis du har en kraftig menstruation. Du bør dog aldrig vaske inden i skeden, da det kan fjerne sunde bakterier og give ubalance i dine pH-værdier.
Foto af pige

Hvor ofte bør du skifte din beskyttelse?

Det er en god idé at skifte din menstruationsbeskyttelse regelmæssigt for at undgå lækager, og at blodet begynder at lugte. Bind skal skiftes oftere, når blødningen er kraftigst – det er normalt inden for de to første dage af din menstruation. Om natten sørger et specielt bind beregnet til søvn for, at du ikke behøver at bekymre dig om at lække på hverken nattøj eller sengetøj, uanset hvilken stilling du foretrækker at sove i.

Hvilken slags undertøj bør du have på?

Bomuldsundertøj er mest åndbare og bedst at anvende under din menstruation eller når du træner, eftersom øget fugt og varme kan fremme bakterier eller lugt. Hvis du gerne vil friskes hurtigt op uden at tage et hurtigt bad, så er vores Daily V-Care™ intimservietter altid praktiske. 

Hvad gør du, hvis du lugter anderledes end ”normalt”?

Husk – det er fuldstændig normalt for din skede at have sin egen unikke duft, og duften vil uden tvivl ændre karakter under forskellige tidspunkter i din cyklus, og når du har din menstruation. Det er ikke noget, du bør føle dig flov eller pinlig berørt over. Hvis du vasker dig regelmæssigt, men stadig bemærker en stærk duft, som er anderledes end din ”normale” duft, så bestil en tid hos din læge, da det kan være, du har en infektion, der skal tjekkes op på.  

Lær mere