Kvinde, der sover bedre under menstruation takket være Libresses tips mod menstruationssmerter.

Syv tips til at sove bedre, når du har menstruation

Er du en af alle os, som sover dårligere inden eller under din menstruation? Hver tredje person siger, at de får sværere ved at sove i forbindelse med menstruation, og den primære årsag er menstruationssmerterne. Men enhver forandring kan begynde med en ny vane. Vi har samlet en liste med syv livsstilsforandringer, du kan gøre for at sove bedre, når du har menstruation!

Menstruation påvirker os ikke kun, når vi er vågne, men følger os også tit, når vi går i seng. Den kan ikke sættes på pause om natten, men der findes nogle ting, som du kan gøre, for at få lidt bedre søvn, når du har menstruation og ikke kan sove pga menstruationssmerter.

1. Motioner mere
At bevæge sig giver generelt både bedre søvnkvalitet og gør, at det tager kortere tid at falde i søvn. Træning kan også lindre menstruationssmerter, da det har en afslappende virkning på livmoderen. Så lidt ekstra motion øger chancerne for en god nats søvn, og at vi ikke får problemer med at sove under menstruation.

2. Find den rette beskyttelse
At finde en menstruationsbeskyttelse, som føles lige så bekvem, som den føles sikker mod lækage er alfa og omega for at kunne slappe af og sove godt. Prøv dig frem til hvad der fungerer for dig og mærk forskellen. Måske har du lyst til at prøve et par menstruationstrusser, der er særligt udviklet til brug om natten, og som ser ud som et par helt almindelige trusser eller pyjamasshorts? Eller også foretrækker du natbindet, som også er designet til et kraftigere flow og til, at du skal kunne bevæge dig i løbet af natten uden at være bange for menstruationspletter.

Et billede af tre kvinder, som bærer menstruationstrusser fra Libresse Sleepwear-kollektion

3. Lav et soveskema
En god måde at forbedre søvnen på under menstruation er faktisk at have regelmæssige sovetider. Kroppen indretter sig nemlig ganske hurtigt og går lettere ned i omdrejninger, når klokken nærmer sig sovetid. Så lav en soveplan under menstruation, og forsøg at følge den.

4. Vink farvel til skærmen
Svært ved at sove? Læg din mobiltelefon uden for soveværelset eller sluk den et stykke fra sengen. Det hjælper hjernen til at forstå, at det er tid til at lukke af for natten, hvis du undgår at tjekke dine skærme, inden du kryber ned under dynen.

5. Sov i fosterstilling
Hvis du har menstruationssmerter, kan en så enkel ting, som din sovestilling, gøre en stor forskel. I fosterstilling mindskes trykket på tarme og mavemuskler, hvilket kan mindske smerten. At lægge en varmepude på maven er også godt - det får nemlig muskler og krop til at slappe af.

6. Undgå sukker om aftenen
Mange mennesker får trang til slik under menstruationen, især om aftenen, når man er træt og mangler ekstra energi. Men at spise ekstra kulhydrater eller slik lige før sengetid er en dårlig idé, da det straks sætter stofskiftet i gang, hvilket kan gøre det sværere at falde i søvn.

7. Brug varme til at lindre smerterne
At lægge en varm hvedepude eller en varmtvandsflaske på maven eller under ryggen er et godt kneb til at lindre smerterne. Prøv også at tage et varmt brusebad eller bad, før du går i seng. Varmen får kroppen og musklerne til at slappe af.

I vores undersøgelse, som blev gennemført i Kantar Sifos webpanel, svarede hver tredje person, at søvnen er dårligere i menstruationsfasen sammenlignet med 16-19 % i de øvrige tre faser i menstruationscyklussen. 34% sover ikke så godt/slet ikke godt i menstruationsfasen.

Undersøgelsen er udført af menings- og markedsundersøgelsesfirmaet YouGov. I perioden 19/12-02/01 2023 er der i alt gennemført 765 interviews via internettet med danske kvinder i alderen 18-60 år.

Du har vel set vores menstruationstrusser?

Vores menstruationstrusser absorberer og indkapsler menstruation og lugt i op til 12 timer. De fås i et bredt udbud af størrelser (2XS-2XL), farver og modeller, uanset om du har et let, moderat eller kraftigt flow. De ser ud og føles som almindelige trusser! Køb og prøv dit første par i 30 dage – og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

Bind med vores bedste pasform nogensinde

Oplev Libresse Cour-V. Et bind, som følger din krop, absorberer dit flow og neutraliserer lugt! Fås som dagbind Ultra og natbind Libresse Goodnight.