Kvinde, der sover bedre under menstruation takket være Libresses tips mod menstruationssmerter.

Fem tips til at sove bedre, når du har menstruation.

Er du en af dem, der sover dårligere inden eller under menstruationen? 6 ud af 10 kvinder siger, at de har sværere ved at sove under menstruation, og den største slyngel er menstruationssmerter.

Menstruationssmerter, bekymring for lækage og nattesved - det er bare nogle af de ting, der holder os vågne, mens alle andre synes at sove fint. Menstruation påvirker os ikke kun, når vi er vågne, men følger os også tit, når vi går i seng. Den kan ikke sættes på pause om natten, men der findes nogle ting, som du kan gøre, for at få lidt bedre søvn, når du har menstruation og ikke kan sove pga menstruationssmerter.

1. Motioner mere
At bevæge sig giver generelt både bedre søvnkvalitet og gør, at det tager kortere tid at falde i søvn. Træning kan også lindre menstruationssmerter, da det har en afslappende virkning på livmoderen. Så lidt ekstra motion øger chancerne for en god nats søvn, og at vi ikke får problemer med at sove under menstruation.

2. Lav et soveskema
En god måde at forbedre søvnen på under menstruation er faktisk at have regelmæssige sovetider. Kroppen indretter sig nemlig ganske hurtigt og går lettere ned i omdrejninger, når klokken nærmer sig sovetid. Så lav en soveplan under menstruation, og forsøg at følge den.

3. Vink farvel til skærmen
Svært ved at sove? Læg din mobiltelefon uden for soveværelset eller sluk den et stykke fra sengen. Det hjælper hjernen til at forstå, at det er tid til at lukke af for natten, hvis du undgår at tjekke dine skærme, inden du kryber ned under dynen.

4. Find den rette beskyttelse
At finde en menstruationsbeskyttelse, som føles lige så bekvem, som den føles sikker mod lækage er alfa og omega for at kunne slappe af og sove godt. Prøv dig frem til hvad der fungerer for dig og mærk forskellen.

5. Sov i fosterstilling
Hvis du har menstruationssmerter, kan en så enkel ting, som din sovestilling, gøre en stor forskel. I fosterstilling mindskes trykket på tarme og mavemuskler, hvilket kan mindske smerten. At lægge en varmepude på maven er også godt - det får nemlig muskler og krop til at slappe af.

Menstruation er jo individuelt - den opleves forskelligt for os allesammen, på samme måde som de problemer, den kan medføre. Det kan også hjælpe at indse, at man kan tale med andre, fortælle hvordan man oplever det og måske udveksle løsninger på de problemer, som menstruationen kan medføre. Om ikke andet, så kan det føles godt at vide, at man ikke er så alene, som det kan føles, når man ligger vågen ved tre-tiden om natten og længes efter at falde i søvn.

Læs mere om vores nye bind her:

Nye Libresse COUR-V

Vores bedste pasform nogensinde. Et bind, der følger din krop og dit flow.

10 kr cashback

Nu kan du købe Libresse bind i butikker og få penge tilbage med appen Rabble.