Global V Taboo Tracker, rubrik

GVTT-rapporten

Libresse Global V Taboo Tracker er et igangværende projekt, der har fokus på at få en bedre forståelse af de tabuer, der vedrører livmoderen, menstruation og vulvaen. Viden er grundstenen til al forandring.

Hvorfor er det vigtigt at tale om tabuer

Inden vi kan bryde et tabu, så skal vi forstå det. Vi har brug for at vide, hvor langt vi er kommet, og hvad der fortsat skal gøres. GVTT bidrager til at kortlægge globale tabuer om den v-formede zone, hvordan disse tabuer er forskellige blandt mænd og kvinder, og hvilke udfordringer og muligheder vi skal arbejde på for at bryde tabuerne.

Vores første GVTT-rapport identificerede en række temaer, herunder smerte, nydelse, moderskab, aldring og overgangsalder

42%
42% af alle kvinder mener, at når en kvinde kommer i overgangsalderen, anses hun som gammel
47%
Næsten halvdelen af alle mænd og kvinder synes, at samleje under menstruation er ulækkert
1 ud af 6
1 ud af 6 mener, at kvinder ikke bør klage over de smerter, de oplever, når de har menstruation
1. Trusser med synligt udflåd, der viser 1/3 repræsentative data. 1/3 af mænd og kvinder synes, at udflåd er ulækkert. 2. Bind fra Libresse farvet halvt rød. Billedtekst: Næsten halvdelen af alle kvinder har aldrig talt om menstruation eller deres intime kropsdele med deres partner. 3. Håndtegnet kvinde som holder 42% op. Billedtekst: 42% af alle kvinder mener, at når en kvinde kommer i overgangsalderen, anses hun som gammel.

Læs GVTT-rapporten her.  


Hvis du gennemgår nogle af de oplevelser, som GVTT-rapporten berører, hvad enten du har oplevet skam i forbindelse med menstruation, fordomme omkring overgangsalderen, pres på i forhold til at få børn, manglende samtale om kvinders nydelse, hvis nogen har afvist dine menstruationssmerter, eller hvis du er blevet påvirket på en anden måde, vil vi meget gerne høre din historie. Gå til vores arkivprojekt #wombstories for at dele din historie.