P-piller

Når du er ung, og din menstruation stadig er uregelmæssig, kan du stort set få ægløsning når som helst.

Det betyder også, at du stort set kan blive gravid når som helst. Også når du har menstruation. Det er ikke almindeligt, men det forekommer.

Når du har taget en graviditetstest, og den er positiv, kan du så alligevel få menstruation og stadig være gravid? Ja, på en måde – eller sådan ser det ud. I begyndelsen af en graviditet kan du opleve at have lidt blødning eller pletblødning – tit på det tidspunkt, hvor du normalt ville have din næste menstruation. Det er dog ikke det samme som en menstruation. Det er faktisk en blødning i forbindelse med implantering, der forekommer, når et embryo (et befrugtet æg) klæber sig fast til livmodervæggen. Hvis du ikke ved, at du er gravid, kan denne blødning selvfølgelig fejlagtigt opfattes som en menstruation, da den ret forvirrende kan ligne og føles på samme måde.

Rigtige menstruationer forekommer ikke i løbet af din graviditet. Det er fordi, livmoderen tilbageholder sin slimhinde for at hjælpe fosteret, når du bliver gravid, i stedet for at afstøde den, som den gør, når ægget er ubefrugtet. Hvis du har pletblødning under din graviditet, skal du undersøges af din læge eller jordemoder, da det kan være et tegn på andre problemer. Selv om det ikke altid betyder, at der er et problem, skal det altid undersøges.

Hvis din menstruation er forsinket, og du har haft samleje, kan det betyde, at du er gravid, også selv om du har brugt prævention. Der er ikke nogen prævention, der er 100 % effektiv. For at være sikker bør du tage en graviditetstest, som du kan få uden recept på et apotek. Du kan tage testen når som helt fra den første dag, du forventer at få menstruation.

Medicinsk ansvarsfraskrivelse

De medicinske oplysninger i denne artikel tilvejebringes kun som en informationskilde og må ikke bruges til eller lægges til grund for diagnostiske eller behandlingsmæssige formål. Hvis du har brug for vejledning om en specifik medicinsk tilstand, skal du tale med din læge.

Lær mere

Udforsk mere