Sådan kommer du i gang med tamponer

Overvejer du at skifte fra bind til tamponer, men er ikke sikker på, om det er det rigtige for dig?

Så se her. Vi har alle de svar, som du skal bruge til at træffe en informeret beslutning.

Der er to typer tamponer. En, som du indfører med en finger, og en, som har et indføringshylster, der hjælper dig med at indføre tamponen. Når du bruger tampon, kan du næsten glemme at den er der, uanset hvad du vælger. Der er heller ingen synlige tegn på din menstruation, fordi blodet absorberes, inden det kommer ud af kroppen.

Du vil måske foretrække tamponer uden et indføringshylster, hvis du foretrækker diskretion. Det er fordi, den er så lille, at det er let at komme den i lommen på vej til toilettet. Pakken er desuden så lille og kompakt, at den næsten ikke fylder noget i din taske.

Sådan kommer du i gang med tamponer

Det er virkelig praktisk at bruge tamponer, hvis du er aktiv eller dyrker meget sport, for tamponer bliver siddende, uanset hvor meget du hopper rundt. Du kan måske også føle dig meget selvbevidst, når du har tætsiddende sportstøj på, hvis du bruger hygiejnebind, men det er ikke et problem med tamponer. De er også gode at bruge, når du svømmer, da du ikke behøver at være bange for, at der kommer blod ud i din badedragt.

Tamponer er dog ikke velegnede til alle. Nogle kvinder synes, at det er svært at indføre dem. Og det frarådes at bruge dem om natten (medmindre du sætter dit vækkeur), da det kan give infektioner, hvis man bruger den samme tampon i mere end otte timer. Det er smag og behag, så prøv dem og se, om denne form for beskyttelse er det rigtige for dig.

Libresse tamponernes omslag er let at åbne med et vrid, og den runde spids og det slanke design gør indførelse nem. De er også fremstillet at superabsorberende fibre og bølgede riller, der fører blodet ind i tamponen og fastholder det der, og det betyder, at du kan stole på, at de beskytter dit tøj mod irriterende lækager. Libresse tamponer flytter sig heller ikke, når de er ført ind, så du kan trygt give dig i kast med dagen.

De diskrete tamponer fra Libresse fås i tre forskellige størrelser: mini til meget let blødning, normal til gennemsnitlig blødning og super til ekstra kraftig blødning. Det er vigtigt kun at bruge en tampon med den mindste sugeevne, der er nødvendig til din blødning, ellers kan du udsætte dig selv for en risiko for en meget sjælden, men farlig tilstand kaldet toksisk shock syndrom, TSS [indføj link].

Nogle tamponer har deres eget indføringshylster i pap eller plastik, men Libresse laver kun tamponer uden indføringshylster. Det betyder mindre affald og emballage, og det er bedre for miljøet. Det betyder også, at pakkerne fylder mindre i din taske. Og bare rolig, du vil hurtigt vænne dig til at bruge tamponer uden indføringshylster. Du skal bare huske altid at vaske hænder grundigt før og efter.

Du kan finde flere oplysninger om tampon på vores side med ofte stillede spørgsmål.

Lær mere

Udforsk mere