En illustration af en kvinde, der barberer sig

Hvordan undgår man røde prikker/knopper, hvordan plejer man nybarberet hud, eller behøver man faktisk ikke at gøre noget overhovedet?

Frisure, barberet eller kruset – hvordan du vælger at have dit underliv er helt op til den enkelte – det er jo ens eget underliv, man skal trives med. Det er værd at bemærke, at der findes en grund til, at man har kønsbehåring, det er ikke kun et levn fra evolutionen.

Hvorfor har man kønshår?

Jo, du har kønshår til at holde underlivet luftigt og for at transportere fugt væk, så tænk på det som en mini-ventilation, hvis det bliver lidt for varmt. At have en god temperatur og luftfugtighed forneden medfører en masse gode ting: det gavner pH-balancen, og på den måde reducerer det risikoen for svampeinfektion – men det gør også huden mindre irriteret. Det beskytter også mod det faktum, at tøjet gnider mod underlivet. En anden sjov ting ved kønshår er, at det påvirker de feromoner, som kroppen sender til potentielle partnere – så du kan se dit kønshår som en slags scorereplik...

Hvad så, skal man ikke barbere eller vokse underlivet?

Nej, bestemt ikke! Du vælger selv, hvordan du gør – om du vil beholde rub og stub, eller om du vil have en fancy frisure eller være helt glat – valget ligger KUN hos dig! Der er absolut intet underligt i at beholde alt, at være ubarberet og arbejde med det, som naturen har givet dig - snarere gør du faktisk dit underliv en tjeneste. Men hvis du vil fjerne håret, er det ikke sådan, at alt ødelægges i din V-zone, det betyder bare, at du skal passe på den ekstra følsomme hud, der bliver uddsat, når du barberer håret af. Det er ikke ualmindeligt at få røde knopper, betændelse i hårsækkene (folliculitis) eller indgroede hår, når man har fjernet din kønsbehåring.

Hvordan skal man barbere underlivet?

Ok, så du har besluttet dig for barbering af V-zonen, og nu tænker du på, hvordan du undgår de røde prikker og den let irriterede hud, og om der er nogle tricks, du har brug for at kende til, inden du går i gang? Ja, det er vigtigt at have et fuldt overblik, inden du går i gang med høvlen mellem benene!

A og O er gode produkter: En superskarp barberskraber og en barbercreme, der er god for din hudtype. Så skal du barbere med hårene og ikke imod vokseretningen. Vær forsigtig - små ridser og snit kan undgås. Husk også, at huden skal være fugtig, og at du ikke skal skubbe skraperen for hårdt mod huden. Når du barberer dig glat, er det smart at vaske underlivet med en skånsom intimvask – fx vores PureSensitive, som er parfumefri og ekstra mild mod sart hud. Derefter er det godt at smøre huden med en creme, der indeholder propylenglykol – en sådan creme kan reducere risikoen for hudinfektioner, og du får muligvis ikke udslæt eller kløe efter barbering.

PureSensitive intimplejeserie - Libresse

Voks eller barbering?

At vokse underlivet er en anden almindelig måde at fjerne kønsbehåring på. Hvis du vælger at vokse frem for at barbere, tager det normalt lidt længere tid, inden håret vokser ud igen, og det føles lidt mindre stift, når det gør det. De fleste mennesker synes, det er mere smertefuldt at vokse end at barbere sig. En lidt kedelig bivirkning af voksning er, at det er almindeligt at få indgroede hår bagefter, hvilket kan forårsage betændelse i hårsækkene. En blid (og her joker vi ikke, vær forsigtig!!!) eksfoliering i brusebadet kan hjælpe med at forhindre det. Huden forstyrres gerne, når du vokser dig, og der kan forekomme rødmen. Den forsvinder dog normalt efter et par timer eller en dags tid. Så voksning og barbering er det mest almindelige – men der er andre måder.

Hvilke forskellige metoder til hårfjerning findes der?

Der findes mange måder at fjerne unønsket hårvækst på. Alle har deres fordele og ulemper.
  • Voksning
  • Barbering
  • Hårfjerningscreme
  • Trimning
  • Klipning
  • Laser
  • Tråd
  • Epilering

Det er DIG, der bestemmer!

Ja, nu er vi her igen! Men vi synes, det er så vigtigt at tale om dette, fordi det er helt naturligt at have hår mellem benene. Alle er forskellige, og der er en grund til at vi har kønsbehåring. Det er ikke farligt at fjerne den, det kræver blot lidt ekstra pleje af dit underliv. Du skal være sikker på, at du vælger at fjerne din kønsbehåring for din egen skyld, ikke fordi nogen har sagt til dig, at det er bedre at være barberet – for det er simpelthen ikke sandt. Dit underliv, din vulva og hele din V-zone er faktisk helt perfekte, lige som de er, og ingen skal nogensinde komme og bilde dig noget andet ind!

Lær mere