Blood Normal collaborator Dessu underwear

DE TALENTFULDE MENNESKER, DER HJÆLPER OS MED AT GØRE #BLOODNORMAL

Hvor mange gange har vi set Homelands Carrie Mathison smutte ud på toilettet for at skifte sit bind, eller Serena og Blair snakke om at få blod på et par helt nye jeans i deres 5 år på Gossip Girl?

Menstruation er en del af livet, men er ofte usynlig på film og tv. I et forsøg på at ændre det har vi slået os sammen med mennesker fra hele verden – mennesker med en solid position i popkulturen, og som er lige så passionerede som os om at gøre en ende på menstruationstabuet.

Her tager vi et nærmere kig på, hvem de er, hvad de gør og hvordan de hjælper os med få menstruation ud af skammekrogen og ind i samtalen:

DESSÙ

DESSÙ er et fransk lingerifirma, der mener, at kvinder skal finde deres egen definition af kvindelighed langt væk fra stereotyper og klichéer. I forbindelse med vores samarbejde har deres team skabt et unikt sæt designerundertøj med udsøgte broderier af Anaïs Albar. Det er en visuel hyldest til menstruationer – en hyldest, der er med til at normalisere og integrere menstruationen i vores kultur. Der kommet et begrænset antal af dem til salg på Dessù's website.

Saffron Herndon

Saffron er en amerikansk teenager, der er standupkomiker, og som har skrevet og underholdt, siden hun var 7 år. Ifølge Huffington Post har hun "bedre materiale og behersker scenen bedre end folk tre gange hendes alder", og vi er tilbøjelige til at give dem ret. Vi bad Saffron om at skrive nogle jokes om menstruation og tage dem med i sit standupnummer. Hun har hjulpet med at normalisere menstruation ved at udforske emnet med sit kvikke hoved og sin lige så kvikke humor. "Alle får bumser, og de kan bløde, så hvis folk ikke bliver bange for blod fra en bums, hvorfor er de så bange for menstruationsblod! Det er jo bare blod", siger hun.

Image of Saffron Herndon behind the scenes for Blood Normal campaign

Julian Hernandez

Julian, der har stor indflydelse på herremoden og er stylist fra Stockholm, har samarbejdet med flere store brands og er blevet udnævnt til "Mandligt stilikon" af Zalando. I vores film ser vi ham købe en pakke bind i et supermarked. Julians støtte til kvinder og normaliseringen af menstruation spiller en vigtig rolle i vores kampagne. Han er en af mange mænd, der hjælper os med at åbne for samtalen, og, hvad der er mere vigtigt, som ikke gør et stort nummer ud af noget, der sker for kvinder over hele verden.

Victo Ngai

Victo er amerikansk-baseret illustrator fra Hongkong, der har vundet adskillige priser. Hun er nævnt som en af de mest indflydelsesrige personer på Forbes' 30 Under-liste og laver illustrationer til bl.a. New York Times, NBC, DreamWorks og Apple. Til vores kampagne har hun lavet en grafisk novelle om en kvindelig superhelt, der er ret sej – hun sparker røv og kæmper mod varulve, mens hun har sin menstruation. I vores film ser vi et nærbillede af Victos arbejde med budskabet "no blood should hold us back".

 

Victoire Dauxerre

Victoire er en kendt fransk skuespiller, feministisk aktivist og forfatter til Size Zero, der er en bog om anoreksi. Hun er kendt for at råbe op om modebranchens urealistiske forventninger til kvinders kroppe. Da hun kæmpede mod anoreksi og bulimi som model, stoppede hun med at få sin menstruation i en periode. I vores film spiller hun en fransk kvinde til et middagsselskab, som uden blusel råber tværs over bordet til sin veninde: "Har du et bind?"

Blandt vores andre talentfulde samarbejdspartnere er:

Lorena Andrea, en columbiansk skuespiller og sportsmodel, der i vores film bærer et rødt sæt med ordene "Sangro. No necesito tu aprobacion" ("Jeg bløder. Jeg har ikke brug for din godkendelse.")
 
Neil Gaimanen engelsk prisbelønnet forfatter, hvis værker bl.a. omfatter tegneserien Sandman og romanerne Stjernestøv, Amerikanske guder, Coraline og Nobody..
 
Dominique Christinaen amerikanskfødt forfatter, performer, underviser og aktivist, der har specialiseret sig i spoken word-poesi. Et uddrag fra hendes digt om menstruation er blevet brugt i vores film.
 
Lotta Schelinanfører for det svenske fodboldlandshold, der har repræsenteret sit land ved EM, VM og OL.
Image of Victoire Dauxerre from Blood Normal campaign film

Med hjælp fra disse stærke stemmer arbejder vi på at få en mere korrekt fremstilling af menstruation i vores popkultur. Og husk – hvis du er med os, så glem ikke at dele kampagnen.

Se mere