Menstruationen sover aldrig

Hver nat har millioner af os svært ved at sove grundet menstruationssmerter.

Vi lægger håndklæder i sengen, tager ekstra trusser på, knuger vores varmepuder og tager varme bade midt om natten. Vi får orgasme, ikke for nydelsens skyld, men for at slippe for smerter, eller spiser smertestillende piller. For menstruationen sover aldrig. Selv om vi ville ønske det.

Med en blødende livmoder og oppustet mave kan vi være halvt vågne, halvt sovende. Vi er varme, vi er kolde. Vi kæmper og har kramper. Vi roterer, vender os og ligger stille og håber på, at bindet ikke svigter. Vi mister søvn, fordi vi bekymrer os om pletter. Vi lister os ud på toilettet, mens vores partner, børn og husdyr sover sødt. Er det følelsen af forundring eller misundelse?

Med tiden mister vi mere og mere søvn. To timer hver nat, fire nætter om året, flere måneder i et helt liv. Det er tid til at rette lyset mod det, der sker i mørket. For alle os,der trodser natten, forenede i ensomhed og uvished. For menstruationen sover aldrig. Men det vil vi!

Vær med og søg søvnen.

Sleep Fearless.

Nye Libresse COUR-V

Vores bedste pasform nogensinde. Et bind, der følger din krop og dit flow. Uanset hvordan du sover.

Søvnunderskud med menstruation:

62%
sover dårligere, når de har menstruation*
5 måneder
I et helt liv mister vi ca. 5 måneders søvn på grund af menstruation
1/3
En tredjedel oplever, at seksuel nydelse eller orgasme lindrer menstruationssmerter

En god nats søvn er basis for vores helbred og vores velbefindende. En dårlig nat kan betyde, at man ikke fungerer optimalt i en hel uge.

Problemet er, at de fleste af os ikke har mulighed for at få den søvnkvalitet, vi fortjener. På samme måde som der findes lønforskel, forskellige smerter og nydelse, så findes der også en reel ulighed, hvad angår søvn. Når vi har menstruation, sover vi ofte dårligere, og søvnunderskuddet forværres. Den skam og det stigma, der kendetegner det at have menstruation om dagen, forsvinder ikke om natten. Det bliver snarere værre. Det betyder, at mange af os gør meget for at håndtere vores menstruation, inden vi går i seng, og fortsætter med at gøre det hele natten.

Det vil vi ændre. Ved at belyse alt det, som menstruationen får en til at opleve om natten. Ved at give det en stemme- og fremhæve vores erfaringer kan vi føle os mindre ensomme og dermed også mere veltilpasse, med alle de følelser, der kommer om natten.

Opdag vores nye natbind, der følger dit flow, følger din krop.

* Undersøgelsen er udført af Ketchum Research and Analytics på anledning af Essity og Libresse.