hånd med røde prikker på neglene og tekst #blodigtalvor

MENSTRUATION ER BLODIGT ALVOR!

På den Internationale Menstruationsdag, den 28/5, donerer vi 70. 000 DKK til Plan International og deres vigtige arbejde for piger rundt om i verden!

Vi ønsker at støtte PlanBørnefonden og deres kamp for en retfærdig verden, der sikrer børns rettigheder og pigers ligestilling. Plan mener - ligesom os - at menstruation er et vigtigt emne når det gælder pigers rettigheder og global udvikling. I deres arbejde ser de, hvordan menstruation på mange måder kan ødelægge en piges fremtid.

Menstruation er blodigt alvor på mange måder! Fra den dag en pige får sin første menstruation, risikerer hun at:

  • Blive set på som klar til at blive gift og få børn.
  • Blive tvunget til at afslutte skolen.
  • Få hendes frihed begrænset.
  • Blive lagt for skam og chikaneret.
  • Ikke have adgang til menstruationsbeskyttelse, sikre toiletter og rent vand.

Den første menstruation kan betyde, at livet ændrer sig natten over. At få sin menstruation burde være noget, som skal fejres - ikke noget, der skal tvinge en pige ud af sin barndom!

to glade piger, der holder hvert sit bind

Du kan også være med - Hjælp en pige!

Du kan hjælpe! Du kan donere 18 kr., som er prisen på et genanvendeligt bind eller du kan også hjælpe ved sprede budskabet om kampagnen for at fremhæve den hårde virkelighed for mange piger rundt om i verden.

  • Mal 5 prikker på dine negle - én prik for hver konsekvens - og post det i dine sociale medier med #blodigtalvor for at vise, at du også synes menstruation er blodigt alvor!
  • Donere 18 kr. via MobilePay nr. 426922 eller online på PlanBørnefondens hjemmeside: klik her.
  • Nominér fem venner, som du synes skal acceptere udfordringen og gøre det samme! Brug #blodigtalvor og tilføj @libresse_danmark og @planbornefonden

Sammen kan vi bryde tabuet om menstruation og hjælpe verdens piger til en mere retfærdig og sikker verden!

Mensdysten

BRYD MENSTRUATIONSTABUET!

Vi ønsker en verden, hvor menstruationsblod skal være lige så accepteret som næseblod, hvor ingen skal skamme sig, være bange eller føle ubehag over noget så naturligt som menstruation. For at komme dertil må vi bryde menstruationstabuet. Vores samarbejde med Plan International og deres arbejde for verdens piger, er en del af vores engagement. Vores eget initiativ Mensdysten - hvor vi ønsker at bryde menstruationstabuet indenfor sport, så alle kan spille og være med på lige vilkår, er en anden måde for os at arbejde hen imod en verden, hvor det er ligeså normalt at vise og tale om menstruation, som det er at have det!