Bæredygtighed

Vores tilgang til bæredygtighed

Bæredygtighed er ikke bare et modeord – det er nøglen til jordens overlevelse. Global opvarmning er et af verdens alvorligste problemer i dag, og Essity, den virksomhed, der blandt andet producerer Libresse bind, trusseindlæg, tamponer og intimprodukter, har forpligtet sig til at finde socialt og miljømæssigt sunde løsninger og til at fremstille sikre produkter.

Hos Libresse er vi stolte over at fremstille og udvikle vores produkter på en bæredygtig måde. Som virksomhed har vi altid været bevidst om at beskytte vores planet og dens ressourcer. Vi har faktisk arbejdet med Life Cycle Assessment (LCA) siden starten af 90'erne for at vurdere vores produkters potentielle indvirkning på miljøet gennem hele deres livscyklus. Lige fra hvad vi køber, til hvordan vi producerer og til det, vi leverer til vores forbrugere.

Vores produkters oprindelse

Ansvarlig produktion er meget vigtig for os, og vi søger altid at finde nye måder til at reducere nye produkters miljømæssige indvirkning ved hjælp af intelligent design og intelligente materialer. Vores leverandører af papirmasse bruger f.eks. træfibre, der kommer fra omhyggeligt administrerede kilder. Vi tror også på ansvarlig skovdrift, der bevarer skoven og biodiversiteten. Det har altid været meget vigtigt for os at vise hensyn til naturen, og det er et mål, som vi stadig følger ambitiøst.

Reduktion af emballage

Det er også vigtigt for os at reducere affald. En måde at reducere affald på er at gøre produkterne tyndere. En anden måde er at reducere emballagen. Vi har reduceret emballagen med 14% i vores Ultra bind siden 2008.

For eksempel har vi reduceret emballagen med vores Ultra Bind, og vi bruger materialer og energi mere effektivt for at gøre bindene tyndere. Det gør dem mere behagelige og praktiske for dig.

Der har tidligere været kritik af hygiejneprodukter på grund af udfordringerne ved at bortskaffe dem på en måde, der ikke er skadelig for miljøet. Takket være input fra jer har vi gjort det lettere at bortskaffe jeres bind. I fortalte os, at det største problem var bortskaffelse af bind, når I var væk hjemmefra – tit er der ikke en affaldsspand, og de kan ikke skylles ud i toilettet, fordi det blokerer rørene og ødelægger miljøet. Så vi har udviklet Roll.Press.Go – innovative bind, der leveres med et omslag, der lukker helt til på alle sider. Det er en smart, nem og hygiejnisk måde at bortskaffe bind, hvor som helst og når som helst.

Reduktion af vores udledning af drivhusgasser

Som en del af LCA vurderingen har vi også kigget på vores indvirkning på global opvarmning, eller med andre ord, udledningen af drivhusgasser fra vores produkter. CO2-fodaftryk henviser til udledning af drivhusgasser i luften gennem hele et produkts livscyklus. Vi har arbejdet hårdt på at reducere udledningen af drivhusgasser fra vores absorberende produkter. For eksempel har vi siden 2008 reduceret udledningen af drivhusgasser fra vores Ultra Bind med 14%.

Vi er også stolte over mange af de andre ting, som vi gør. Vi tænker på vores planet og de mennesker, der bor på den, og nedenfor kan du se nogle af de måder, hvorpå vi gør en forskel.

Bryder tabuer

De tabuer og fordomme og den uvidenhed, der omgiver menstruation, er skadelig for millioner af kvinders sundhed hver dag. Vi arbejder aktivt på at bekæmpe dette. For eksempel arrangerede vi for nylig et kursus i menstruationshygiejne for 10-12-årige piger i Haikou, Kina, sammen med Rådet for vandforsyning og sanitet (WSSCC). Kurset gav pigerne lejlighed til at snakke om deres krop, vigtigheden af god hygiejne under menstruation og en følelse af stolthed over det, der sker naturligt hver måned.

Se mere