Når du bruger vores hjemmeside accepterer du brug af cookies.

Læse mere om det cookies her.

 

Anna Bjerre

Navn:
Anna Bjerre
Beskæftigelse:
Psykolog og daglig leder af GirlTalk.dk
Ekspertområde:
Unge pigers univers

Jeg er psykolog og daglig leder af GirlTalk.dk. Hver dag taler jeg med unge piger som har brug for en der lytter og et råd omkring det at være pige. Der kan være utallige spørgsmål og mange tanker. Tanker omkring hvordan kroppen udvikler sig og hvordan man får det godt med sig selv. Det er helt naturligt at føle sig lidt alene med tankerne, men der er mange som har det ligesom dig. Måske er du usikker omkring din mestruation, eller måske har du bare brug for at spørge omkring din krop, din kæreste eller de følelser du ikke forstår. Dem kan der nemlig være mange af. Og du er ikke alene om alle tankerne. I denne brevkasse er der plads til det hele og du må spørge om alt - helt anonymt selvfølgelig.

 

Se venligst spørgsmål til og svar fra vores tidligere ekspert Ulla her.

 

Stil et spørgsmål!

eller Registrer dig for at få besked, når dit spørgsmål er blevet besvaret.

Spørg
 

Spørgsmål besvaret af Anna Bjerre :

 •  
   
  Anonym bruger spurgte:

  Hej Hvorfor er det ikke muligt for de unge piger der for deres menstruation første gange at få en vareprøve der indeholder nogle af jeres forskellige bind, så de kan finde ud af hvilket der passer dem bedst? mvh Britt

  Uploadet 18 aug, 2017, 08:12
   
   
   
  Expert
  Ekspert svar:    
   

  Kære Britt. Tak for din mail. For at du kan få et fyldestgørende svar på dit spørgsmål, vil jeg henvise dig til forbrugerservice på denne email: forbrugerservice@sca.com Hvis du skriver til dem med dit spørgsmål, kan de give dig et uddybende svar på dit spørgsmål.
  Hilsen Anna, Libresse

  Fandt du den hjælp, du søgte

  0 Bedømmelser Mange tak for din stemme
   
 •  
 •  
   
  Anonym bruger spurgte:

  Hej. Jeg er en pige på 11 år. Jeg har læst en masse på nettet om den første menstruation. Jeg har haft udflåd i et lille års tid men jeg er ikke helt sikker på hvornår min mens kommer. Min mor var 13 år og de siger på Vækst og reproduktion klinik Rigshospitalet at jeg nok også vil være 13 år. Jeg har taget et par bind fra min mor for at være forberedt. Jeg vil egentlig bare gerne vide hvilke bind der er bedst til den første menstruation. Jeg har også overvejet at købe nogle trusseindlæg fordi jeg har ret meget udflåd. Jeg kunne aldrig finde på at tale med min mor om menstruation eller spørge hende om noget ang. det. Det er bare for pinligt. Måske hvis hun bringer snakken op eller jeg får problemer men min menstruation vil jeg tale med hende. Lige nu har jeg tænkt mig at holde det hemmeligt når jeg får min mens. Det vigtigste for mig er at finde ud af hvilke bind jeg skal bruge til min første menstruation. Hilsen mig

  Uploadet 18 aug, 2017, 08:06
   
   
   
  Expert
  Ekspert svar:    
   

  Kære du. Tak for din mail. Som du selv skriver, kan der godt gå nogle år endnu, inden du får din menstruation. Det er der ingen, der med sikkerhed kan vide. Men det er helt fint, at du gerne vil være forberedt, så er klar, når din menstruation kommer. Jeg vil anbefale dig at kigge på vores hjemmeside, hvor vi beskriver, hvilke bind og trusseindlæg, der er til hvad: https://www.libresse.dk/vores-produkter/hvad-er-hvad/
  Her kan du se, hvilke bind man anbefaler i starten af menstruationen osv. Jeg vil foreslå, at du starter med trusseindlæg eller nogle tynde bind til at begynde med. Afhængig af, hvor kraftig din menstruation er, kan du få brug for tykke bind, men mange kan nøjes med at bruge de tynde bind hele vejen igennem. Det vigtige er, at man husker at skifte dem ofte - ca hver 2-4. time om dagen - afhængig af, hvor meget man bløder.
  Jeg håber, det var svar på dine spørgsmål, ellers er du velkommen igen.
  Kærlig hilsen Anna, Libresse

  Fandt du den hjælp, du søgte

  0 Bedømmelser Mange tak for din stemme
   
 •  
 •  
   
  Anonym bruger spurgte:

  Hej! Jeg har haft menstruation i måske 1/2 år nu, og min menstruation er ikke helt regelmæssig endnu. Jeg startede med at få udflåd ca. 1 1/2 før jeg fik menstruation. Jeg havde udflåd hver dag og begyndte derfor at gå med teusseindlæg hver dag. Jeg troede bare at så snart jeg fik min menstruation ville det blive lidt mindre voldsomt. Men det gjorde det ikke, og jeg går derfor stadig med trusseindlæg hver dag OG om natten. Jeg er ved at være godt træt af det. Hvis jeg går en dag, eller sover en nat uden dem er mine trusser helt snaskede, er det virkelig normalt? Er der noget man kan gøre? Bare et eller andet...

  Uploadet 14 aug, 2017, 21:44
   
   
   
  Expert
  Ekspert svar:    
   

  Hej :) 
  Tak for din mail.
  Det er meget forskelligt hvor meget udflåd vi har og hvornår på måneden i forhold til vores cyklus. Jeg kan godt forstå det er generende, når det er meget. Udflåd er vigtig for at holde din skede i naturlig balance, så der ikke opstår virus. Livet igennem er det forskelligt hvor meget udflåd vi har. Så jeg kan trøste dig med at det ændrer sig, men lige hvornår er ikke sikkert. Du kan også evt. kontakte en hormonterapeut eller måske tale med en homøopat, dem kan du slå op på nettet. Så du kan finde én i nærheden af dig. For at høre om der er noget du kan gøre. 
  Jeg håber, det var svar på dine spørgsmål, og du finder en løsning ellers er du velkommen igen.
  Kærlig Hilsen Anna, Libresse

  Fandt du den hjælp, du søgte

  0 Bedømmelser Mange tak for din stemme
   
 •  
 •  
   
  Anonym bruger spurgte:

  Hej. Jeg er 13 om en måneds tid og er vildt forvirret.. jeg haft brunligt udflåd i 3 dage nu, har ellers haft normalt udflåd i 2 år. Jeg har været helt vildt træt de første 2 dage, og har haft lidt ondt i maven. Jeg er lidt i tvivl, er det menstruation, eller noget andet? Håber du kan hjælpe.

  Uploadet 14 aug, 2017, 21:37
   
   
   
  Expert
  Ekspert svar:    
   

  Hej :) 
  Tak for din mail.
  Det lyder som om det er menstruation. Den første gang eller de første par gange kan det være meget lidt blod der kommer og oftest viser det sig i forbindelse med udflåd. Når blod får ilt, altså kommer ud af livmoderen, det sted i kroppen hvor din menstraution starter, så kan det være længe undervejs og så bliver blodet brunt. Det er helt normalt. Og for nogle kan der godt gå noget tid før næste menstuation kommer  - for nogle 1-2 mdr for andre op til 6 mdr. 
  Så tillykke med din menstruation :) 
  Jeg håber, det var svar på dine spørgsmål, ellers er du velkommen igen.
  Kærlig Hilsen Anna, Libresse

  Fandt du den hjælp, du søgte

  0 Bedømmelser Mange tak for din stemme
   
 •  
 •  
   
  Anonym bruger spurgte:

  Hej Anna Min datter på 10 år fik menstruation i går. Jeg brugte mange af jeres gode råd, til at fortælle hende om, hvad der sker med kroppen og hvad mens er. Jeg har også printet 'Pigernes lille røde' folder til hende, som vi kan læse sammen i aften. Jeg er 41 år og har hormonspiral og har derfor ikke haft mens de sidste 7 år. Jeg cyklede i Netto og købte for 198 kroner bind/trusseindlæg til hende. Købte også nogle franske hotdogbrød til 25 venner fra klassen, som kommer til fødselsdag på lørdag. Virkelig det underligste indkøb, jeg har gjort længe ... can u see the picture? Jeg erfarer, at flere bind, nu er med parfume (?)!! og er så glad for at se, at Libresses bind er parfumefri. Nu til mit spørgsmål. Har I en pakke med forskellige starter-bind, så hun kan teste forskellige bind og finde ud af, hvad der er mest komfortabelt for hende? Jeg har haft kig på so slim, men er nervør for sugeevnen. Kærlig hilsen en lidt nervøs mor, som ikke helt kan forholde sig til, at min datter på 10 år, som stadig leger med Barbie og Build a Bear, er trådt ind i helt andre rækker.

  Uploadet 11 aug, 2017, 08:33
   
   
   
  Expert
  Ekspert svar:    
   

  Kære mor. Tak for din mail. Jeg bliver så glad, når jeg sidder og læser din mail, fordi jeg kan se, at du er en mor, som ikke er bange for at tale med din datter om menstruation! Det er lige præcis det, hun har brug for. Det er godt at have en mor, som man tør stille alle de spørgsmål, der kan dukke op, når man begynder på at få sin menstruation. Og særligt, når din datter kun er 10 år gammel. Og ja - jeg kan lige se det for mig, at du står nede i Netto og køber franske hotdogbrød og bind i lange baner :)
  Jeg synes, det er så fint, at du har købt lidt forskelligt, og vores anbefaling er faktisk, at man har lidt forskelligt til de forskellige perioder i ens menstruation. Menstruationen kan også udvikle sig over tid, så derfor vil det være fint for din datter at vælge bind ud fra, hvor hun er i sin menstruationsperiode - og hvor kraftig den udvikler sig til at være. Det kan jo være meget forskelligt. Vi har ikke en starterpakke, men du kan på hjemmesiden se, hvad vi anbefaler henover menstruationsperioden. Linket er her: https://www.libresse.dk/vores-produkter/hvad-er-hvad/
  Jeg tænker, at det du har købt til hende, er et godt udgangspunkt, og med hensyn til sugeevnen kan du altid se på produktet, hvor god den er. Selvom bindet er tyndt, betyder det ikke at sugeevnen er ringere. Det har vi testet igennem omhyggeligt.
  Jeg håber, det var svar på dine spørgsmål, ellers er du velkommen igen.
  Kærlig hilsen Anna, Libresse

  Fandt du den hjælp, du søgte

  0 Bedømmelser Mange tak for din stemme
   
 •  
 

Hvad er hvad?

Der findes mange forskellige produkter, og det kan være ret svært at finde rundt i de forskellige udtryk. Og hvad skal man egentlig bruge, hvornår?! Det korte svar er: Det kommer helt an på din alder, din blødningsmængde, anledningen, og hvor du er i din cyklus. Her er en guide, der kan være nyttig, når du skal finde frem til det rigtige produkt

 
 
 
 
 

Har du glemt dit password?

Ingen panik! Bare send os dit brugernavn eller din e-mail-adresse, så sender vi dig dine oplysninger.

Fejl, du skal udfylde brugernavn
Fejl, den indtastede e-mail eller det indtastede brugernavn eksisterer ikke
Nyt password er afsendt
 
 
 
 
 
 
Vent

Abonner på vores nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev er en nem måde at holde styr på opdateringer på siden, tilbud, begivenheder og meget mere. Bare indtast din e-mail-adresse, så går du aldrig mere glip af noget. Libresserelateret!

Den indtastede e-mail er allerede på modtagerlisten.
Din e-mail er nu registreret som modtager af vores nyhedsbrev.
Ugyldig e-mail-adresse
Obligatorisk felt

Afmeld

 
 
 
 
 
 
Vent

Afmeld vores nyhedsbrev

Har vi gjort eller sagt noget forkert? Så kontakt os venligst, så vi kan gøre det godt igen. Vi kommer til at savne dig! Ok, du kan altid tilmelde dig igen, hvis du skifter mening.

Fejl. Har du indtastet den korrekte e-mail-adresse?
Du er nu afmeldt!
Ugyldig e-mail-adresse
Obligatorisk felt
 
 
 
 
 

Hej! Din browser er ret gammel!

Opdater til en af disse nye versioner.

1.5
6.0
2.0
2.0
 • Firefox
 • Internet Explorer
 • Safari
 • Chrome
 
 
 
 
 

Mange tak for dit spørgsmål!

Vi modtager mange spørgsmål til vores ekspert. Eksperten vil kun besvare spørgsmål, der ikke tidligere er blevet besvaret.

 
 
 
 
 
 

Slet konto

Din Libressekonto er blevet fjernet