Svømmer

Svømning under menstruation er ikke et problem. Det er sandt. Det er faktisk en fantastisk måde at lindre kramper og PMS-symptomer og forbedre dit humør.

Læs videre, og få nogle praktiske råd, inden du springer i – og spring så bare.

Da hygiejnebind er superabsorberende, er de ikke noget bevendt, når du svømmer, mens du har menstruation, da de bare vil opsuge en masse vand. Ikke bare fordi det ikke ser godt ud, det er også uhygiejnisk. Det er bedst at bruge en tampon, når du svømmer. Den er diskret og beskytter godt. Indfør en ny tampon, inden du hopper i, så er du beskyttet.

Hvis du er bekymret for, at tampon opsuger vand, så skal du bare tage den ud, når du har svømmet. Der er også en lille risiko for, at bakterier fra poolvandet kan komme ind i tamponen, så det er en god idé at være ekstra omhyggelig med hygiejnen, når du går i vandet. Svøm og brug derefter ny beskyttelse, så er der ikke noget at være bekymret for.

Hvis du tager til stranden, så sørg for at holde dig i nærheden af en café eller toiletter, så det er nemt at skifte tamponer. Hvis du er ude i naturen, og der ikke er nogen toiletter i nærheden, kan det være nødvendigt at gemme dig bag nogle buske eller improvisere med en strandparasol. Uanset hvad du gør, skal du ikke høre på dem, der siger, at du ikke kan svømme under menstruation. Du skal bare sørge for at være forberedt og have ekstra beskyttelse med.

Hvis du ikke har lyst til at bruge tamponer, bør du selvfølgelig undgå at svømme, når din menstruation er kraftig. I skolen skal du bare sige til din idrætslærer, at du har menstruation og bede om at springe svømmeundervisningen over. Men hvis du kun har en let blødning, kan du godt svømme uden at bruge beskyttelse.

Svømning under menstruation – myter eller fakta?

Vand
Myte 1: Din menstruation afholder dig fra at gå i vandet. [1]

Sandhed: Niks. Blodet flyder muligvis ikke ud af skeden på grund af modtrykket fra vandet, men det stopper heller ikke.

vægtøgning
Myte 2: Du vil gøre vandet rødt.

Sandhed: Nej, det passer ikke. En tampon vil absorbere blodet, så du efterlader ikke en rød "hale".

Haj
Myte 3: Du vil blive angrebet af hajer, hvis du har menstruation. [2]

Sandhed: I modsætning til den udbredte opfattelse vil hajer ikke lugte blodet og beslutte, at du er deres aftensmad.

kramper
Myte 4: Svømning vil gøre mine menstruationskramper værre.

Sandhed: Bestemt ikke. Let motion som f.eks. svømning kan faktisk være med til at lindre menstruationssmerter.

Lær mere

Se mere