Foto af kvinde, der kigger mellem sine ben med et spejl – Libresse

Lær, hvad der er normalt for dig

At lære dig selv at kende og lære, hvad der er normalt for dig, er en god måde for dig, at føle dig tryg. Det gør også, at det bliver lettere at blive opmærksom på eventuelle forandringer. 

Alle kvinders vulva har deres helt egen form, størrelse og lugt, og det er kun en god ting. Hvis du ved, hvad der er ”normalt” for dig, kan du bedømme, om alt er i orden, eller om en forandring betyder, at du bør gå til lægen og blive undersøgt. 

Din vulva (de yderste dele af dit kønsorgan) består af labia majora (de store skamlæber), labia minora (de små skamlæber), klitoris og skedeåbningen. De indre skamlæber og din skede skal være fugtig. Udflåd hjælper med at opretholde den korrekte pH-værdi og holde slimhinderne sunde, bevare de gode bakterier og skabe et miljø, hvor skadelige bakterier får svært ved at udvikle sig. 

Selv om fugt er sundt og normalt, så kan for meget fugt godt føles ubehageligt. Specielt hvis det er en blanding af sved, udflåd og/eller menstruationsblod. En hurtig vask eller bad forhindrer bakterier i at udvikle sig og forårsage lugt. Du vil måske gerne vide, hvilke sæber eller produkter, som passer til din vulva, så du forhindrer kløe eller at blive tør. Eller måske, hvordan du kan føle dig frisk og ren, også på stressede dage, hvor du ikke lige kan vaske dig? 

V-Care™ på din måde

Gennem hele livet påvirker forandringer, hvordan din V-zone ser ud, føles og fungerer. Disse ændringer kan komme i forbindelse med større forandringer, som f.eks. graviditet, fødsel til overgangsalder eller præventionsmidler, der indeholder hormoner. Det kan være, at du lægger mærke til en ændring i den mængde udflåd, du producerer, eller det kan være en ændring i følsomheden i dit V-zone-område. Ændringerne er mange og opleves forskellige for alle kvinder.  

 

På samme måde som din krop tilpasser sig alle de forskellige perioder, kan det være, at din V-Care™-rutine også ændres. Men måden, du plejer dig selv – alt fra, hvordan (og hvor ofte) du vasker dig, hvilke produkter du bruger, og hvad du gør med din kønsbehåring (det kunne være intet) – er fuldstændigt op til dig.dig.
Illustration af forskellige vulvaer

Hvad er fordelene ved V-Care™-produkter?

Hvis almindelig sæbe eller washgels er lidt for hårde til din vulva, og får huden til at klø eller blive tør, så kan du prøve et produkt, som er udviklet specielt til den følsomme hud. Vores V-Care Intimvask kan bruges hver dag. De er i overensstemmelse med den naturlige pH-værdi og er så milde og blide, at de ikke irriterer huden.
 
I vores sortiment af Daily V-Care™ findes også vores imtimservietter. Disse kan bruges til en hurtig opfriskning (måske efter træning eller i løbet af en travl dag), hvor du ikke har tid til en hurtig vask eller et bad. 
 
Der er også andre måder at holde V-zonen bekvem. Prøv f.eks. brug et V-Care™ Trusseindlæg i trusserne. De har en blød overflade og kan absorbere enhver form for fugt – så du altid føler dig ren og tør, selv på dage, hvor du har meget udflåd. 

Det føles dejligt med en sok i træningskoen, ikke sandt?

Det er lidt det samme med et trusseindlæg i trusserne, eftersom det holder det friskt og behageligt der nede. Er det en dag, hvor der er lidt ekstra på udflådsfronten - eller måske i begyndelsen eller slutningen af en menstruation - så hjælper det med at holde det tørt og behageligt i trusserne.

V-Care trusseindlæg hjælper den naturlige luftcirkulation i underlivet og gør det vanskeligere for dårlige bakterier at trives. Trusseindlægget har også Quick-Dry - en teknologi, som indkapsler fugt på få sekunder for at det føles tørt og friskt. Derudover er trusseindlægget pakket individuelt og superpraktisk at have med i tasken.

Når noget ikke er helt, som det skal være

Der er nogle almindelige problemer, som kan påvirke V-zonen. Det kan f.eks. være irritation eller kløe, hvis du har brugt et produkt, som du er overfølsom overfor. Et andet problem er en svampeinfektion, som kan gøre dig øm i V-zonen og ændre konsistensen af dit udflåd. 

En ganske almindelig infektion er bakteriel vaginose, som kan give symptomer som en ubehagelig lugt (lidt fiskeagtig) samt tyndt udflåd. Få hjælp hos din læge eller gynækolog. 

Lær mere

Se mere