Hvad nedre hygiejne for kvinder og intimpleje angår, så er din V-zone det hudområde, der begynder under navlen, hvor din kønsbehåring starter, og slutter mellem lårene (men ikke inde i skeden).

Huden i underlivet kræver særlig pleje, fordi det, lige som i ansigtet, er et sart område, der skal holdes omhyggeligt rent med skånsomme produkter. Indvirkningen af ting som sved, hårfjerning og udflåd i denne del af kroppen betyder, at hygiejne og renhed er utrolig vigtig.

En stor del af V-zonen, er de ydre kønsorganer, der består af de beskyttende ydre og indre skamlæber, klitoris og skedeåbningen. Der er også fedtkirtler og kønsbehåring. Sved og udflåd kan samle sig i disse områder.

Underlivets indvendige del skal selvfølgelig være våd. Det udflåd, som vi producerer naturligt, holder underlivet fugtigt, rent og med det rette pH-niveau til at beskytte de gode bakterier, som holder intimområdet sundt.

Men selv om fugt er normalt, er det vigtigt at have en regelmæssig hygiejnerutine for at forhindre lugte, som dannes af usunde bakterier. Fugt fra sved kan desuden give udslæt, kløe og bakterie- eller svampeinfektioner. Så det er vigtigt at bruge en intimsæbe regelmæssigt.

V-zonen kan variere meget med hensyn til mængden af kønsbehåring, kønsorganernes størrelse og facon, samt hvor meget sved og udflåd du producerer. Og afhængigt af hvordan du fjerner din kønsbehåring – bruger du voks eller barbering – kan typen af irritationer, som du kan få, også variere.

Der er mange faktorer, der kan påvirke et sund underliv i løbet af en kvindes liv. Sex, visse former for prævention, fødsel og overgangsalder er nogle af de faktorer, der kan gøre kvinder mere modtagelige overfor forskellige former for irritation, infektion og unormalt udflåd.

Det omfatter svamp, en infektion, der giver kløe og ømhed omkring skamlæberne, og usædvanligt udflåd, der er tykt og hvidt eller tyndt og vandigt. Det kan have flere årsager, inklusive stress, dårlig kost og brug af det samme hygiejnebind eller den samme tampon for længe. En anden almindelig infektion er bakteriel vaginose, hvor symptomerne er et tyndt, gråligt udflåd og en ubehagelig lugt. Det er ikke en kønssygdom, men det forårsages tit af seksuel aktivitet.

For at beskytte V-zonen mod infektioner og holde området rent og tørt, kan du følge disse råd om daglig intimpleje. Undgå at bruge almindelig parfumeret sæbe og kropssæbe, men vask i stedet området med en intimsæbe. Brug dagligt trusseindlæg, f.eks. Libresse Normal med ProSkin formular, til at holde området rent.​​ At spise en sund og varieret kost er også vigtig. Ved at begrænse indtaget af gær og sukker og drikke masser af vand, vil du ikke kun begrænse risikoen for at få svamp eller andre infektioner i V-zonen, du vil også føle dig godt tilpas.