Intimservietter

Efter puberteten kræver pasning af dit intimområde lidt mere end bare vand og sæbe.

Det er derfor en god idé at fastlægge en god hygiejnerutine til at holde din V-zone ren. Det betyder, at uanset hvad der sker, så kan du have tillid til, at du altid er ren og tør.

Der findes mange gode produkter, som kan gøre livet lettere og hjælpe dig med at finde din egen hygiejnerutine for din V-zone, afhængigt af dine særlige behov. Her er et par produkter, som du kan føje til din tjekliste for intimpleje:

Intimsæbe

Det er vigtigt at vaske din V-zone med produkter, der er udviklet til formålet, så du ikke forstyrrer skedens følsomme pH-balance, hvilket tit er et problem med parfumeret sæbe og boblebad. Svaret er en intimsæbe. Nogle intimsæber er udviklet til at forebygge lugt, og andre lindrer inflammeret hud eller tilfører huden fugt. Intimsæber fås som gel, creme eller mousse, afhængigt af hvad du foretrækker.

Intimservietter

Intimservietter genopfrisker V-zonen, så du føler dig bedre tilpas efter toiletbesøg. De er særligt velegnede, når du har menstruation, da de hurtigt og nemt renser hele intimområdet. De er også velegnede, hvis du er væk hjemmefra i flere dage – f.eks. hvis du tit tager på festivaler eller rejser meget med dit arbejde.

Trusseindlæg

Daglig brug af trusseindlæg beskytter dit tøj mod udflåd, så du kan føle dig ren og tør.

Det store udvalg af intimplejeprodukter gør det let for alle at få opfyldt deres behov.

Hvis du dyrker meget sport, har du brug for en intimsæbe, der kan håndtere sveden i V-zonen og forhindre opbygning af bakterier, der kan give infektioner. Hvis du lever et hektisk liv, kan intimservietter være en god måde at holde din V-zone ren, når du bruger et offentligt toilet og ikke kan komme i bad før flere timer senere.

Hvis du nærmer dig overgangsalderen, kan en intimsæbe med fugtgivende egenskaber være med til at modvirke tørhed i skeden. For kvinder, der barberer eller vokser V-zonen, findes der endda særlige produkter, der kan lindre området og forhindre irritation efter hårfjerning.

Du kan finde flere oplysninger om intimpleje og specifikke produkter, der passer til din livsstil i "Gør intimpleje en del af din daglige rutine".

Lær mere

Se mere