I dag er det meget almindeligt, at kvinder fjerner deres kønsbehåring, men det betyder ikke, at det er forkert ikke at gøre det.

Kønsbehåringen har trods alt et vigtigt formål. Den beskytter huden i din sarte V-zone mod gnidning og infektion. Men voksning er blevet normen for mange unge kvinder, der siger, at de ikke føler sig rene, hvis de har hår i V-zonen.

Og det kan godt blive lidt svedigt dernede, hvis du lader din kønsbehåring vokse frit, så det er en god idé at trimme det regelmæssigt. Men du behøver ikke at fjerne det hele. Det er et meget personligt valg, afhængigt af, hvordan du har det, og hvad du har lyst til.

Hvis du vælger at fjerne dit kønsbehåring helt eller delvist, er det vigtigt at prøve at undgå indgroede hår eller betændelse i hårrødderne. Det er heller ikke en god idé at prøve at barbere din V-zone, da du kan risikere at skære dig. Hvis du er seksuelt aktiv, betyder det, at du har større risiko for kønssygdomme, som kan blive overført gennem mikroskopiske hudrifter. Og du må aldrig bruge hårfjerningscreme i bikinilinjen. Det kan irritere det sarte væv på de ydre skamlæber.

Laserstråler eller elektrolyse er de bedste metoder til hårfjerning i V-zonen. Få det gjort professionelt på en anerkendt klinik af en uddannet hudlæge, og sørg for at følge vejledningen i efterbehandling nøje. Du skal dog være opmærksom på, at disse behandlinger kan være dyre.

Mange kvinder bruger voks, og hvis du vælger at gøre det, skal du være opmærksom på de involverede risici såsom indgroede hår, infektioner i hårrødderne eller forbrændinger af huden. Der er også en lille risiko for at få en mere alvorlig infektion som cellulitis. Derfor er det vigtigt enten at gøre det selv eller gå til en anerkendt klinik, der overholder hygiejnen og ikke genbruger voksen. Sørg for, at kosmetologen bruger en ny pind og ny voks. Påfør en mild fugtighedscreme med aloe vera eller kokosolie til at lindre og fremme heling efter voksning.

Hvis du vokser eller barberer dig i brusebadet, kan du bruge en intimsæbe eller gel, som giver fugt til den sarte hud i din V-zone. Brug en eksfolieringsklud til at forhindre indgroede hår. Det er en god idé at bruge et trusseindlæg, som Libresse Multistyle trusseindlæg, så du kan føle dig frisk hver dag.

Hvis du ikke har lyst til at fjerne håret helt, anbefaler vi, at du trimmer din kønsbehåring regelmæssigt med en ren neglesaks. Så kan du føle dig ren og godt tilpas og undgå infektioner.

Husk, at du selv bestemmer, om du ønsker at fjerne din kønsbehåring. Gør det, der føles rigtigt for dig.