Foto af kvinde, der kigger mellem sine ben med et spejl – Libresse

Alle vulvaer er unikke, men der er stadig én ting, de har til fælles: De er følsomme! Og følsom hud har brug for lidt ekstra kærlighed.

Når det kommer til intimpleje og pleje af undelivet, kan det være godt at overveje den type produkter, du bruger. Huden og slimhinden, der findes i din V-zone, har en anden pH-værdi end resten af huden, hvilket kan være godt at tage i betragtning, når du vasker underlivet.

Plej din vulva, som du vil!

Gennem hele dit liv ændres din v-zone (hvad er v-zone, tænker du måske – læs her). Man får menstruation, udflåd, hormonel prævention, måske bliver man gravid og gennemgår en fødsel, og med al sikkerhed kommer overgangsalderen – livets ændringer opleves forskelligt for alle, men man ved, at de påvirker underlivet, hvordan det føles, og hvordan man plejer det. Måske bliver en vulva, der elskede vask i vand, pludselig sur og tør og kræver mere fugt, måske øges eller mindskes mængden af udflåd og laver om på rutinerne. Uanset hvad underlivet finder på, er det vigtigt, at du aldrig holder op med at elske dit underliv og pleje det, som du synes er bedst for dig – og at du tilpasser dig forandringerne.

PureSensitive intimplejeserie - Libresse

Libresse intimvask, intimservietter og trusseindlæg

Der er mange forskellige serummer, cremer og syrer til forskellige hudtyper, håndcremer med forskellige funktioner og shampooer til tørt, fedtet eller beskadiget hår. Men når det kommer til produkter til det mest skrøbelige område, vi har – vulva og underliv – er både udvalg og viden om at fremme naturlig pH-værdi og velbefindende desværre ganske lille. Vi har udviklet en serie af intime plejeprodukter med netop den følsomme hud i fokus – serien er mild, skånsom, og har ingen tilsætningsstoffer, der kan forstyrre den følsomme hud og dens pH-værdi.

Intimvask som kan det dér med balance!

Almindelig sæbe og showergel er for de fleste kvinder lidt for stærk til brug i vulvaen. Deres pH-værdi er højere end 4,5-5,5, der findes naturligt i vulvaen, og det gør, at de let kan forstyrre pH-balancen. Hvis du vasker dig med almindelig sæbe, er der en stor risiko for at udtørre huden, så den bliver irriteret, kløende og endda kan få små revner. Det er alt andet end behageligt, og det øger også risikoen for svamp og bakteriel vaginose. Vores PureSensitive Intimvask er pH-balancerende, og understøtter den naturlige pH-værdi i vulvaen (vi snakker bare vulva her, fordi vagina lader du være – den ordner selv rengøringen. For selvfølgelig har du styr på, hvad der er hvad i underlivet?). Du kan også bruge lunkent vand, når du vasker dig, men husk, at vand ikke fjerner stoffer som findes i fx oliebaserede glidemidler og silikonebaserede kondomer. Kan du lide at dufte frisk, så har vores PureSensitive Intimvask en variant med Shea Butter og mandelekstrakt som ud over de samme egenskaber også har en mild duft.

PureSensitive trusseindlæg - Libresse

Trusseindlæg, der hjælper mikroklimaet!

Hører du til typen, der ikke kan lide, når udflåddet gør dine trusser snaskede? Så har vi et trusseindlæg til dig. Vores PureSensitive trusseindlæg er perfekt, hvis du vil understøtte den naturlige luftcirkulation i underlivet, så den følsomme hud holdes så luftig som muligt. For er der noget, der får et underliv til at trives, så er det luft! Selvfølgelig gør det naturligvis alt det, som andre trusseindlæg også skal gøre – indkapsler udflåddet på få sekunder, så du føler dig tør og frisk! Vi har et lille tip vedr. trusseindlæg til dig, der synes, at trusseindlæg fungerer fint, selvom du nogle gange har lidt problemer med at holde tæt: Det er ikke deres skyld. Vores trusseindlæg er bedst til indkapsling af væsketyper som snasket udflåd og rester af menstruation – ikke uventede små dråber af urin.

Intimservietter er gode, når du er på farten!

Det er trods alt ikke altid muligt at have et bidet (google det!) ved hånden, når du vil eller skal vaske din vulva. Til netop de lejligheder har vi udviklet PureSensitive Intimservietter. En hurtigvask, der renser og understøtter pH-balancen omkring den følsomme hud, du har i din V-zone. Hvis du har menstruation, og ønsker at holde lidt ekstra orden på tingene, kan du uden behov for vand foretage en hurtig rengøring under toiletbesøget. På interrail eller på festivalen, når både du og din vulva længes efter et brusebad. Eller efter træning hvor du ikke kan nå at gå i bad, men alligevel ønsker at holde vulva frisk. Måske efter sex? Vores intimservietter er simpelthen en god ven at have med i tasken som backup!

Lær mere

Udforsk mere