Hej Mit spørgsmål er at den ene mdr er min menstruation 28 den anden 35. Hvad skal jeg regne med nu. Jeg er nu 37 år.

Kære du,

Når din menstruationscyklus svinger og der kan gå op til 35 dage mellem blødninger, så kaldes det uregelmæssig menstruationscyklus. Når menstruationerne svinger, så er det et tegn på at hormonerne svinger og det kan de gøre af mange forskellige grunde uden at der behøver at være noget i vejen.

Det kan dog være ret frustrerende, at man ikke kan regne ud, hvornår menstruationen kommer. At din cyklus er uregelmæssig, er der ikke noget bekymrende i. Det er lige så almindeligt at have en meget præcis cyklus, som at opleve at periodens længde svinger.

Der kan være forskellige årsager til at cyklussen varierer fra måned til måned. Det kan også være en bivirkning af prævention. Hvis du er i tvivl om dette, vil vi foreslå at du taler med din læge om det.

Du kan prøve at se om der er et mønster. Er cyklussen påvirkelig af perioder, hvor du måske er stresset, dyrker hård fysisk træning, har store vægttab eller på anden måde stresser din krop. Vær også opmærksom på at din cyklus kan ændre sig med årene. Prøv at tal med andre kvinder du er i familie med og hør hvad deres erfaringer er. Du spørger, hvad du skal regne med. Det, som vi vil foreslå, er at du forbereder dig på at kunne få menstruationen i den periode og tager både de mentale og de praktiske forhold i mente.

Vi håber det var svar på dit spørgsmål, ellers er du velkommen til at skrive igen.

De bedste hilsner
Henriette og Majbritt