Hej, min datter på 15 år har uregelmæssig menstruation siden hun blev vaccineret med hpv. Jeg er meget bekymret. Hende veninder får hver m. Jef er meget bekymret fordi hun er gået meget over tiden 1 måned og 2 uger. Hun er ikke seksuel aktiv. Vi snakkede med vores læge og hun siger at det er normal med teenager piger på hendes alder. Hun er den eneste der har denne problem i hendes klasse. Hvad skal vi gøre. Please rådgive os. Venlig hilsen Khadija

Kære mor, Tak for dit spørgsmål og at dele din bekymring.

For piger i alderen 15-20 år er det hver femte, som oplever uregelmæssig menstruation i løbet af et år. Derfor er det, som jeres læge siger, helt almindeligt også selvom din datters veninder ikke oplever uregelmæssige menstruationer. Menustrationern kan også blive uregelmæssig ved f.eks. stress, forstyrrelser i hormonbalancen i kroppen eller hvis man tager medicin. Det behøver ikke være graviditet der er er årsag. Er din datter måske presset af eksamen eller andre ting kan det derfor indvirke.

Mon din datter også deler den bekymring du har? Det kan være en bedre ide for jer, at du dele din bekymring og taler med andre voksne kvinder uregelmæssig menstruation for unge. Som voksne skal vi være opmærksom på at vi ikke giver bekymring videre. Det er bedre for din datter at du støtter og beroliger hende og at du som den voksne erfarne kan forsikre hende om det hele nok skal gå.

De bedste hilsner,
Majbritt og Henriette