Altså det er nu ikke helt et spøgersmål men det er fordi at det er min første menstruation og jeg er vildt bange og det er kun mig og min far der er i huset så jeg kan ikke rigtig spøger han og det er midt om natten og jeg gider ikke og vække ham og min mor svare ikke på mine beskeder.

Kære du,

Jeg kan godt forstå, at du bliver bange og usikker første gang du har fået din menstruation. Det kan være en skræmmende oplevelse, når det kommer uden at man er forberedt på det. Det er så vigtigt at have nogle voksne eller mere erfarne veninder eller søstre som du kan tale med om dét, som du bliver bange for. Der er forskellige ting, som kan skræmme dig i sådan en situation. Det kan være det nye og helt praktiske med, hvad du skal gøre med bind og blod, men det kan også være din bekymring om, hvor længe det varer og om andre kan se det på dig, eller fordi du får en anderledes følelse i kroppen eller lidt ubehag? Alle de oplevelser, følelser og tanker er vigtige, at du finder en at tale med om.

Det er rigtig dejligt, at du gerne vil tale med din mor om det – hun kender det selv og hun kan hjælpe og guide dig i fht. til bind og hvad du skal gøre helt konkret. Og du kan sikkert også tale med hende om de andre ting, der fylder hos dig om menstruation. Mange piger kan have det svært ved at tale med deres far om menstruation, men det betyder ikke nødvendigvis, at du ikke kan tale med ham om det. Han ved selvfølgelig ikke hvordan det føles, men han er din far og jeg er sikker på, at han gerne vil hjælpe dig. Det som kan skræmme dig, tror jeg altid er noget han gerne vil tale med dig om – også uanset hvad tid, det er på døgnet.

Jeg håber, du får modet til at tale med din far, mor og andre om din første menstruationsoplevelse. Når du deler det med andre, bliver det mindre skræmmende og du kan være bedre forberedt, når du får din menstruation næste gang.

De bedste hilsner
Henriette og Majbritt