I de land hvor der ik er muligt at gå i bad har den dårlig sanitet og hygiejne så en påvirkning på kvinders menstruationsperiode. Det er til en skole opgave kh java

Hej du,

Det er meget vigtigt at man har adgang til rent vand for at kunne holde sig ren og sund også, når man har menstruation. Det ved kvinder i alle lande og selv i de lande hvor der ikke er adgang til daglige bad finder man en vej. Ellers får det konsekvenser i form af infektioner og sygdom og det kan i sidste ende have betydning for menstrationscyklus.

Hvis man er ude at rejse, hvor det er svært at have adgang til bad skal man helt konkret skal man sørge for at vaske sig med rent vand og kun sæbe som er beregnet til intimområdet, da normal sæbe kan forstyrre pH-værdien og de bakterier der skal opretholde et sundt miljø i området. Hvis man befinder sig et sted hvor der ikke er bade faciliteter, så kan man også købe intimvask servietter. Det er vigtigt at man holder intimområdet i balance, ellers kan der opstå udtørringer af huden, infektioner eller kløe og svie i området, som kan give ubehag og i nogle tilfælde skulle behandles med f.eks. cremer eller stikpiller.

Vi håber det gav svar på dine spørgsmål. Held og lykke med opgaven.

De bedste hilsner,
Henriette og Majbritt