Jeg har fået taget en blodprøve andgående min overgangs alder jeg har ikke haft min mens i ca 5-6 mdr og idag kom der noget er bekymret

Kære du,

Overgangsalderen er en naturlig fase, hvor hormonniveauet ændrer sig og menstruationen ophører. Menopausen er tidspunktet fra man har sin allersidste menstruation og fremefter, men det er først når menstruationen er udeblevet i 12 måneder, at man siger at menopausen er indtrådt. Overgangsalderen er tiden, hvor man stadig har menstruation, men hvor de hormonelle ændringer kan påvirke dig og give psykiske og fysiske gener.

Menstruationen bliver i denne perioder uregelmæssig og kan både opleves hyppigere, kraftigere, men også springe en måned over. Eller som i dit tilfælde, springe 5-6 måneder over. Det er naturligt at blive bekymret, når du oplever forandringer og det er derfor godt, at du reagerer på det.

Alle kvinder er forskellige og overgangsalderen opleves også forskelligt. Det kan opleves værdifuldt og dæmpe bekymring at tale med andre kvinder på din egen alder om hvordan i hver især oplever denne tid. Vi håber, at du vil få den oplevelse, da det umiddelbart lyder som om det du erfarer, er almindeligt i overgangsalderen.

Bedste hilsner fra
Henriette og Majbritt