Hvorfor kan man få menstruation efter kun 2 uge efter det er stop

Kære du,

Det lyder som om det du oplever er uregelmæssig menstruation. Uregelmæssig menstruation er, hvis din menstruation ikke kommer som planlagt eller virker "normal". Alle piger og kvinder, som menstruerer, kan opleve, at deres menstruation bliver uregelmæssig. Det er faktisk helt normalt. Nogle vil opleve, den altid er uregelmæssig, og andre vil opleve, den bliver uregelmæssig i en periode.

Den mest almindelige årsag til uregelmæssig menstruation er hormonelle forstyrelser pga forskellige ting. Det kan være, hvis du har meget tralvt, stresset eller bekymret over fx skole, familie eller kæreste. Der kan dog også være en fysisk årsag til uregelmæssig menstruation. Fx hvis du dyrker meget sport, er undervægtig eller har stoftskifteproblemer. En sidste årsag vi vil nævne er hvis du er bruger prævention med hormoner i fx p-piller, minipiller, p-stav eller hormonspiral. Det er en rigtig god ting at du holder øje med din menstruation.

Lyt også til din krops signaler og vær opmærksom, hvis noget bliver ved med at ændre sig. Skriv ned, hvornår din menstruation kommer og går, så du har et godt overblik. Hvis det bliver ved med at være uregelmæssig og du mærker andre ting i din krop, skal du tale med din læge om det. Håber det svarede på dit spørgsmål.

De bedste hilsner,
Henriette og Majbritt