Hejsa, min datter får (nok) snart sin første menstruation. Hun er fysisk ikke så stor, hvilken type bind vil I anbefale? 😊

Kære mor,

Hvor er det godt at du er opmærksom på, hvornår din datter får sin menstruation og hjælper hende til at finde de rette bind.

Når man får sin menstruation første gang, er der meget nyt at være opmærksom på og tage stilling til. Måske vil din datter opleve, at det er trygt at have et bind på, som hun er sikker på vil suge det blod som kan komme. Det kan også være, at hun er bekymret for at et bind kan ses, eller at hun vil syntes, at det føles mærkeligt. Derfor vil vores forslag være, at du allerede nu tager en snak med hende om de bekymringer eller tanker, som hun måske har om at få sin menstruation første gang. Det kan give dig en god pejling på, hvad der kan være for et bind som hun vil opleve, er det bedste for hende.

Når hun så får sin menstruation, så vil vi anbefale dig, at hun prøver sig frem med bind. Det kan jo være at hun ikke bløder ret meget eller at hun finder ud af at noget fungerer bedre end andet for hende.

Vi håber det var svar på dit spørgsmål.

De bedste hilsner
Henriette og Majbritt