Hej jeg er en pige på 12 år og har kun udfolde meget tit føler jeg men har haft det i næsten 2 år nu kommer min mens snart ?

Kære du,

Tak for dit spørgsmål. Danske piger får normalt deres første menstruation, når de er mellem 9 og 18 år - det er derfor helt normalt, at du ikke har fået din menstruation, når du er 12 år. Mange får udflåd før og det er derfor et tegn på, at du er ved at få din menstruation og at du er i puberteten. Det mest almindelige er at have udflåd i et årstid før din menstruationen starter. Men det kan også vare længere tid. Måske oplever du også et andet tegn på at du er i puberteten, nemlig at begynde at udvikle bryster. Hvis det er i gang hos dig, så kan du være ret sikker op at din mentruation vil komme i løbet af 2 år.

Vi kan godt forstå at du er utålmodig og undrer dig over hvornår, din menstruation kommer. Måske oplever du nogle veninder, som har fået det? Vi vil foreslå at du også taler med din mor eller en anden voksen kvinde i dit liv om dine bekymringer. Tal med hende og sammen kan I finde ud af om det giver mening at tale med jeres læge eller om det måske er almindeligt i jeres familie med tidpunkt for første menstruation. Der er ofte en familiemæssig lighed i hvornår, man har fået sin menstruation. Prøv om du kan acceptere, at din krop tager tingene i sit eget tempo.

Vi håber, at du kan bruge svaret.

Bedste hilsner Majbritt og Henriette