Hej Jeg startede min menstruation den 8. oktober for første gang, og nu er der gået 7 måneder siden jeg har fået den… Er det normalt?

Kære du,

Tillykke med at du har fået din menstruation. Det er helt forståeligt at du undrer dig over hvorfor du ikke har blødt i siden første blødning. Du skal dog vide at ens menstruation kan godt være meget svingende i starten - kroppen skal nemlig lige finde sin rytme. Du kan ikke forvente at der skal komme en blødning hver måned endnu. Det er nemlig helt normalt at menstruationen er uregelmæssig i den første tid. Der kan gå flere måneder imellem blødningerne. Mange piger oplever pauser i de første par år efter de har fået det første gang.

På et tidspunkt bliver blødningerne mere og mere regelmæssige og kommer ca. hver 28. dag. Den normale menstruationscyklus er på 25-30 dage. Men det kan du ikke regne med lige nu. Derudover kan der være andre årsager til at menstruationen udebliver. Graviditet er en hyppig årsag, så hvis der kan være en chance for at du kan være gravid, er det en rigtig god ide at tage en test. Hvis graviditet er udelukket og du forsat oplever udeblivelse, så kan du tale med din egen læge eller sundhedsplejerske på din skole. Håber du fik svar på dit spørgsmål.

Hilsen Majbritt og Henriette