Hej jeg er en pige på 12 og jeg føler mig lidt udenfor fordi alle mine venner har fået deres menstruation og jeg har ikke er det underligt?

Kære du.

Jeg er ked af, at du føler dig udenfor, fordi du ikke selv har fået din menstruation endnu. Vi ved at mange andre piger kan genkende dine følelser - da vi som mennesker spejler os i og gerne vil være som dem vi kender. Så det er helt naturligt at man kan føle sig udenfor, hvis man ikke føler at man "ligner" de andre.

Du skal dog vide at alle kroppe er forskellige, både i forhold til hvordan de fungerer og ser ud! Der er derfor ikke noget "galt" med dig, bare fordi du ikke har fået din menstruation endnu - og den skal nok komme! Jeg tænker sådan på, om du har tænkt over at det faktisk kan være en fordel, at de har fået den før dig? På den måde kan du, når du får din første menstruation, spørge dine venner til råds og få deres erfaringer. Det tænker jeg vil være trygt for dig. Så måske i stedet for kun at se det som en negativ ting, kan du overveje, hvilke fordele der også kan være? Jeg håber det kunne hjælpe lidt.

De bedste hilsner Majbritt og Henriette.