Hej jeg hedder Afista og jeg har fået min mens jeg hved ikke hvordan jeg skal dige det til min mor kan du hjælpe mig med det??

Kære du,

Det kan virkes som en stor ting og overvældende, at du har fået din menstruation for første gang. Det er en rigtig god ide, at du vil tale med din mor. Det er vigtigt at du deler de ting, som fylder i dig med andre. Så kan du øve dig i at sige dine bekymringer, hvad du forestiller dig og du kan også få helt praktisk hjælp.

Det med, at skulle fortælle det til din mor og tale om det første gang kan være svært for mange piger. En tanke, der måske kan hjælpe dig til at turde sige det, er at hun nok ikke bliver overrasket, men i stedet glad for at du vil tale med hende om det.

En måde du kan åbne samtalen, er at du vælger et godt tidspunkt, hvor I har tid alene - måske hvor I går en tur sammen eller sidder sammen i en bil. Det kan virke nemmere at tale om noget, som er nyt og svært for én, hvis man ikke ser den anden i øjnene.

Det kan også være du vil have det nemmere ved fx at skrive det på en besked til hende. Eller blot skrive at du gerne vil tale med hende om noget vigtigt. Prøv hvad der passer bedst for dig.

Vi håber du har fået nogle ideer til, hvordan du kan få talt med din mor.

De bedste hilsner
Henriette og Majbritt